|
Skladniki :
- 2 opakowania Ciasto francuskie,
- 100 g szpinaku (moze byc mrozony),
- 200 g pomidorow koktajlowych,
- 200 g sera Feta,
- 2 lyzki oliwy z oliwek,
- 1 lyzka musztardy,
- 1 jajko,
- sol, pieprz.
Sposob przygotowania:
- Ciasto rozwinac i pokroic na 6 kawalkow ( lub inaczej wedlug uznania i zgodnie z fantazja), piekarnik nagrzac do 200 szt. C.
- Szpinak, pomidory i ser pokroic w kostke, wszystko wymieszac dodajac musztarde i oliwe, doprawic sola i pieprzem.
- Wylozyc przygotowany farsz na kazda czesc pokrojonego ciasta, tak aby po sklejeniu brzegow, powstaly nadziewane torebki (jak na zdjeciu).
- Dla uzyskania zlocistego koloru, kazda torebke posmarowac roztrzepanym jajkiem, piec 15-20 min w temperaturze 200 szt. C.
|