|
Skladniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego HENGLEIN,
- 250 g sera homogenizowanego,
- sok z ? cytryny lub kilka lyzek soku brzoskwiniowego z puszki,
- 60 g cukru pudru,
- 50 g wiorek kokosowych,
- 1 puszka brzoskwin 850 ml
Sposob przygotowania:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein XXL rozwinac, wykroic 16 prostokatow (12 cm x 6 cm), nastepnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180 0 C. Piec okolo 15 min.
- W czasie pieczenia przygotowac nadzienie: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszac z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiorkami kokosu. Nadzienie serowe mozna zastapic ubita, slodka smietana.
- Upieczone i ostudzone prostokaty z ciasta francuskiego, przekroic z polowie (patrz zdjecie). Na dolna czesc nalozyc przygotowany wczesniej krem serowy, nastepnie ulozyc pokrojona w plasterki brzoskwinie z puszki lub swieza (swietnie sprawdzaja sie rowniez truskawki, maliny, jagody), przykryc pozostala czesc ciasta francuskiego. Oproszyc cukrem pudrem.
|