|
Skladniki:
- 1 ciasto francuskie Henglein XXL
- 500 g miesa mielonego
- 1 puszka pokrojonych pomidorow 400 g
- 1 ser feta
- 1 czerwona papryka
- 2 zabki czosnku
- kilka zielonych oliwek
- ziola prowansalskie
- swiezy tymianek do dekoracji
Sposob przygotowania:
- Mieso smazyc na rozgrzanej patelni na malym ogniu do zrumienienia. Dodac kolejno pomidory, pokrojona w kostke papryke, dokladnie wymieszac. Dusic bez przykrycia przez 10-15 min. Nastepnie dodac rozdrobniony czosnek, pol opakowania sera feta oraz pokrojone oliwki.
- Ciasto francuskie rozwinac na blaszke, nakluc widelcem, boki zagiac po 2 cm do srodka . Gotowe mieso wylozyc na ciasto francuskie. Udekorowac oliwkami i kostkami sera feta. Piec okolo 20 min w temp. 180 C. Po upieczeniu udekorowac swiezym tymiankiem.
|