Kopytka z pieczonym schabem i kapusta

 

Skladniki:

  • olej,
  • sos sojowy,
  • sol czosnkowa,
  • sol,
  • cukier,
  • pieprz,
  • papryka ostra,
  • swiezy tymianek,
  • kilka winogron do dekoracji,
  • kapusta kiszona,
  • cebule,
  • jedno jablko,
  • schab 400g
  • tymianek
  • kopytka Henglein

 

Sposob przygotowania:

1. Zapeklowac schab na 2 godziny przed upieczeniem w marynacie: olej, sos sojowy ,sol czosnkowa, pieprz, papryka ostra. Mieso pieczemy w temp.180 stopni ok.1 godz. Po upieczeniu mieso kroimy w plastry grubosci ok.2 cm.

2. Surowka z kapusty kiszonej.

Do kapusty kiszonej dodajemy 1 lyzke oleju,drobno posiekana cebulke ,jedno starte jablko,sol, pieprz, cukier do smaku.

3. Kopytka obsmazamy na rozgrzanym tluszczu na zloty kolor .

4. Na talerzu ukladamy 2 plastry miesa, kopytka oraz kapuste kiszona. Calosc dekorujemy winogronem i swiezym tymiankiem.