Brzoskwiniowa poduszka

 

Skladniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego HENGLEIN,
  • 250 g sera homogenizowanego,
  • sok z ? cytryny lub kilka lyzek soku brzoskwiniowego z puszki,
  • 60 g cukru pudru,
  • 50 g wiorek kokosowych,
  • 1 puszka brzoskwin 850 ml

 

Sposob przygotowania:

    1. 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein XXL rozwinac, wykroic 16 prostokatow (12 cm x 6 cm), nastepnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180 0 C. Piec okolo 15 min.
    2. W czasie pieczenia przygotowac nadzienie: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszac z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiorkami kokosu. Nadzienie serowe mozna zastapic ubita, slodka smietana.
    3. Upieczone i ostudzone prostokaty z ciasta francuskiego, przekroic z polowie (patrz zdjecie). Na dolna czesc nalozyc przygotowany wczesniej krem serowy, nastepnie ulozyc pokrojona w plasterki brzoskwinie z puszki lub swieza (swietnie sprawdzaja sie rowniez truskawki, maliny, jagody), przykryc pozostala czesc ciasta francuskiego. Oproszyc cukrem pudrem.